همه ما می دانیم که فیزیک انسان ها با یکدیگر تفاوت دارد. این تفاوت به اندازه ای منحصر به فرد است که حتی در کوچکترین خطوط بدن نیز نمایان می شود. بینی نیز به عنوان یکی از اندام ها از این قاعده پیروی می کند. هر شخصی بسته به قومی که به آن تعلق دارد، با مشخصه های منحصر به فردی متولد می شود. به همین دلیل است که برای جراحی بینی تعاریف متفاوتی ارائه شده است. مثلا افرادی که درصد بیشتری از بینی آن ها دارای استخوان است، به جراحی بینی استخوانی نیاز دارند. اما به واقع هر کدام از این تکنیک ها چه تفاوتی با هم دارند. در این مقاله، دکتر یگانه تیموری، بهترین دکتر عمل بینی استخوانی در مشهد، به توضیح کامل این موضوع پرداخته است.
تعریف بینی استخوانی
بینی از سه قسمت اصلی تشکیل شده است که تفاوت در هر کدام از آن ها شکل منحصر به فردی را ایجاد می کند. این سه جز عبارتند از :
- لایه عضلانی
- اسکلت استخوانی و غضروفی
- مخاط و پوست
حالا که با این سه قسمت متفاوت آشنا شدیم، می توانیم بگوییم بینی استخوانی با چه خصیصه ای شناخته می شود. جراحی بینی استخوانی برای افرادی انجام می شود که، لایه عضلانی و پوست آن ها نازک و به جای آن اسکلت و چهارچوب بینی آن ها بسیار مستحکم می باشد. پوست بینی این اشخاص به اندازه ای نازک است که وجود کوچکترین دفورمیتی در آن ها به راحتی قابل مشاهده است. به علت نازک بودن پوست، استخوان در معرض تروما یا اسیب های فیزیکی قرار دارد به همین علت است که بینی های استخوانی اغلب قوز دارند؛ البته این موضوع دلایل دیگری نیز دارد که در ادامه از آن صحبت خواهیم کرد.
دلایل ایجاد قوز و برامدگی روی تیغه بینی
همانطور که قبلا نیز به این موضوع اشاره کردیم قوز بر روی بینی می تواند در اثر اصابت ضربه تشکیل شود. از آنجایی که تیغه بینی از بدو تولد به صورت مستقیم است، باعث شکستگی می شود. ترمیم خوبه خود استخوان ناهمواری بر روی تیغه ایجاد می کند که در قالب قوز رخ نمایی می کند.
طبق نظر بهترین جراح بینی از دلایل دیگر تشکیل قوز، که نیاز به انجام جراحی بینی استخوانی در مشهد را به وجود می اورد، مسائل ژنتیکی است. در این صورت فرد از همان دوران کودکی در محل اتصال غضروف با استخوان شاهد اندکی برآمدگی می باشد که بعد از سن بلوغ این حالت به ماکزیمم مقدار خود می رسد.
نحوه انجام جراحی بینی استخوانی
لازم به ذکر است که عمل بینی استخوانی تنها به دلیل رفع قوز و ناهمواری مطرح نیست، در بسیاری از موارد زیباجویان با ارتفاع زیاد بینی، پره های باز و عدم تقارن در دو سمت آن مواجه هستند. بسته به میزان ناهنجاری موجود دو راهی که پزشک می تواند از ان بهره بگیرد، تکینک های باز و بسته است. تفاوت در این دو روش، به تفاوت در محل اعمال برش ها برمی گردد. با نام هایی که به آن ها اطلاق داده شده است، شاید بتوان حدس زد که پزشک در جراحی بینی استخوانی به روش بسته، برش ها را در داخل عضو وارد می کند؛ این در حالی است که در روش باز، کلوملا یا ناحیه بین دو سوراخ بینی، بهترین محل برای شروع اعمال تغییرات است.
اهداف انجام عمل بینی استخوانی
با توضیحات فوق شاید ندانید که این پروسه چه اصلاحاتی را بر روی بینی شما ایجاد خواهد کرد، از جمله اهدافی که در این پروسه دنبال می شود عبارتند از :
- بهبود وضعیت قرارگیری استخوان
- صاف شدن بینی و رفع برامدگی های داخلی و خارجی
- ایجاد تقارن در دو سمت عضو که با رفع دفورمیتی، یکسان کردن سوراخ های بینی و ایجاد کانتور مناسب حاصل می شود.
اقدامات مهم قبل از جراحی بینی استخوانی
برای اینکه بتوانید از نتایج فوق العاده این پروسه لذت ببرید لازم است با رعایت یک سری شروط به استقبال تحولات دلخواه بروید، این موارد عبارتند از :
- مشاوره و معاینه با جراح منتخب برای بررسی وضعیت پزشکی
- پرهیز از مصرف داروهای مسکن مانند استامینفون و ایبوپروفن تا دو هفته قبل از جراحی
- عدم مصرف مشروبات الکلی و دخانیات حداقل به مدت یک ماه قبل از عمل بینی استخوانی
- انجام آزمایشات قبل از جراحی بینی استخوانی که از طریق خون انجام می شود.
- استحمام کردن شب قبل از جراحی و ناشتا بودن به مدت 6 الی 8 ساعت قبل از شروع پروسه
عمل بینی استخوانی برای چه کسانی مناسب است؟
بسیار واضح است که در ابتدا باید شرایط مورد نظر را داشته باشید ، به عبارت بهتر بینی شما می بایست از نوع استخوانی و ویژگی های یاد شده را داشته باشد. در ادامه اگر جز افراد زیر بودید، انجام عمل بینی استخوانی در مشهد یا سایر شهرها به شما پیشنهاد می شود:
- به انجام عمل بینی فانتزی یا نیمه فانتزی علاقه دارید.
- باردار نیستید و مدت زمان کافی از زایمان شما برای انجام جراحی بینی استخوانی گذشته است .
- از لحاظ رشد به تکامل رسیده اید و دارای سن مناسب هستید. این موضوع در جنسیت های مختلف متفاوت است به این شکل که جراحی بینی دختران از 16 و پسران از 18 سالگی آغاز می شود.
- از لحاظ سلامتی در وضع مطلوبی به سر می برید و به بیماری های قلبی ، اختلالات خونی و غیره مبتلا نیستید.
- تعادل روانی دارید و به علت حرف اطرافیان به انجام این پروسه تحریک نشده اید.
ایا عمل بینی استخوانی به جراحی ترمیمی نیاز دارد؟
جراحی بینی ترمیمی پروسه ای است که در آن بهترین جراح بینی، به اصلاح عیوبی می پردازد که در عمل بینی اولیه به خوبی رفع نشده و یا حتی از آن حاصل شده است. به طور کلی در صورتی افراد بعد از جراحی بینی استخوانی به ترمیم احتیاج نخواهد داشت که ، عمل آن ها توسط یک پزشک حاذق انجام شده باشد؛ به عبارت ساده تر نوع بینی هیچ ارتباطی به این موضوع نخواهد داشت که شما در اینده به عمل بینی ترمیمی نیاز پیدا خواهید کرد یا خیر. چه جراحی بینی گوشتی انجام داده باشید چه استخوانی تنها عمل بینی ترمیمی به شما پیشنهاد می شود که با مسائل زیر مواجه شده باشید:
- نوک بینی بزرگ و افتاده
- سوراخ های بینی تنگ و نا متقارن
- بینی به شدت قوس دار که تنفس فرد را مختل می کند.
- وقتی نوک بینی بعد از عمل ، بیش از اندازه سربالا یا اصطلاحا خوکی باشد.
- وجود انحراف در تیغه بینی
آیا نتایج جراحی بینی استخوانی برمی گردد؟
از آنجایی که رینوپلاستی با ماهیت آثار ماندگار و همیشگی شناخته می شود، افرادی که به انجام این پروسه روی آورده اند بسیار از این موضوع هراس دارند که بینی آن ها به فرم سابق خود بازگردد. در پاسخ به این سوال که آیا نتیجه عمل بینی استخوانی برمی گردد باید گفت که از آنجایی که پزشک طی این پروسه به تراشیدن استخوان بینی شما می پردازد، درصد برگشت پذیری قوز بسیار کم می باشد. این موضوع مهم را گوشه ذهن نگه دارید نتایج عمل تنها زمانی دستخوش تغییرات قرار می گیرد که شما مراقبت های بعد از عمل بینی را به خوبی انجام ندهید. عدم اعمال صحیح چسب، انجام فعالیت های شدید بدنی و ایجاد ضربه به بینی از جمله دلایل رایج گزارش شده اند.
جراحی بینی استخوانی با لیزر
با ورود تکنولوژی لیزر به زندگی انسان ها، زیباجویان مشتاق اند بدانند که آیا این موهبت به عرصه جراحی بینی نیز قدم گذاشته یا خیر. برای یافتن پاسخ این سوال لازم است یکبار دیگر مرور کنیم که پزشک خوب در عمل بینی استخوانی در مشهد چه تغییراتی را اعمال می کند؟ واضح است که ایشان از طریق اعمال برش به اصلاح نقوص می پردازد. جواب مشخص است لیزر در این فرایند نمی تواند کابردی داشته باشد. استفاده از عنوان جراحی بینی یا لیزر صرفا یک شعار تبلیغاتی است. در مجموع لیزر در حوزه پزشکی می تواند برای ایجاد برش های نازک و ظریف به کار برده شود که آن هم به دلیل هزینه های هنگفت تنها برای جراحی های حساس استفاده می شود.