یکی از بزرگترین نگرانی های افراد به خصوص در برخی گروه های حساس ایجاد می شود ؛ بیهوشی در طول دوره عمل است. بیهوشی یک خواب عمیق است که معمولا بین 3 تا 4 ساعت بوده و پس از آن فرد به هوش می آید. در ادامه این مقاله همراه ما بوده تا به طور دقیقه به بررسی نحوه بیهوشی در عمل بینی و عوارض عمل بینی پس از آن بپردازیم.
بیهوشی برای عمل بینی
به طور کلی عمل بینی یک فرایند بسیار جزئی و پیچیده است که به دست جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی قابل انجام است. این عمل به دلیل پیچیدگی و حساسیت هایی که برخوردار است تحت بیهوشی انجام شده و معمولا استفاده از بیحسی برای آن توصیه نمی شود. بیهوشی یک خواب عمیق اجباری است که فرد در آن درد یا موارد مربوط به جراحی را احساس نکند. بیهوشی دارای انواع مختلف است که در برخی موارد ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیکی در افراد شود. بیهوشی عمومی و وریدی از شایع ترین انواع بیهوشی ها به شمار می روند که مورد استفاده ترین آنها برای عمل بینی بیهوشی عمومی است. همچنین افراد می توانند با دریافت مشاوره دقیق قبل از عمل ، انتخاب بهترین دکتر بینی مشهد و پزشک متخصص بیهوشی ماهر به کاهش ریسک و خطرات عوارض بیهوشی بپردازند.
عوارض بیهوشی بعد از جراحی بینی
بیهوشی در برخی افراد می تواند با برخی عوارض موقت همراه باشد که یکی از اصلی ترین آنها ، هذیان گفتن است. این امر در برخی افراد به دلیل داشتن افکار نامنظم بعد از به هوش آمدن رخ داده و کاملا موقتی و بی خطر است. علت اصلی هذیان گویی بعد از به هوش آمدن نیز ناشی از تاثیر داروی بیهوشی بر سیستم عصبی افراد بوده و طی چند ساعت به طور کامل از بین می رود. علاوه بر آن بیهوشی ممکن است عوارض دیگری به همراه داشته باشد که عبارتند از:
- حالت تهوع و استفراغ بلافاصله بعد از به هوش آمدن
- سوزش و گلو درد بعد از عمل بینی به دلیل وجود لوله های تنفسی
- تب و لرز شدید
- خواب آلودگی
- خارش پوستی
- سر درد و سرگیجه
- ایجاد جوش یا آکنه روی پوست
مرگ در اثر بیهوشی عمل بینی
به صورت کلی بیهوشی و استفاده از دارو های بیهوشی برای بیمار ، توسط پزشک مخصوص بیهوشی و براساس سن و وزن افراد انجام می شود. بنابراین مرگ در اثر بیهوشی یا عمل بینی یک عارضه بسیار نادر است و چندان جای نگرانی نخواهد داشت. علاوه بر آن به هوش آمدن حین انجام عمل و پروسه جراحی نیز یکی دیگر از ترسهای بیماران است که در این باره باید بگوییم ؛ این یک امر نادر بوده و متخصصین بیهوشی در طی عمل نظارت و کنترل دقیق بر آن خواهند داشت.
مدت زمان بیهوشی برای عمل بینی
به طور دقیق نمی توان مدت زمان بیهوشی بعد از جراحی را تعیین کرد. اما این زمان معمولا بین 1 تا 3 ساعت به طول انجامیده و پس از آن بیمار به هوش می آید. نوع بیهوشی و تخصص پزشک بیهوشی در میزان به هوش آمدن شما بعد از عمل بینی موثر بوده و تاثیرگذار است. همچنین نحوه عمل که به روش باز یا بسته باشد نیز بر مدت زمان بیهوشی موثر خواهد بود.
از بین بردن عوارض پس از بیهوشی عمل بینی
یکی از اصلی ترین راه ها برای از بین بردن اثر داروی بیهوشی از بدن ، نوشیدن مایعات و به خصوص آب است. نوشیدن آب می تواند بر بهبود و گردش خون رسانی ، از بین بردن اثرات دارو بیهوشی و تسریع فرایند بهبودی تاثیرگذار باشد. استفاده از انواع میوه ها و سبزیجات در وعده های غذایی به همراه داشتن رژیم غذایی سالم از جمله مصرف انواع سوپ ها در چند روز ابتدایی پس از عمل ، برای رفع علائم ناشی از بیهوشی بسیار موثر خواهند بود.
ریکاوری بعد از عمل بینی چقدر طول میکشد؟
بعد از اتمام جراحی بیمار به بخش ریکاوری منتقل شده تا علائم حیاتی بررسی شده و به هوش بیاید. معمولا مدت زمان به هوش آمدن پس از عمل بینی بین 20 دقیقه الی 1 ساعت می باشد. البته که این زمان کاملا متغیر بوده و برای همه افراد یکسان نیست. عوامل متعددی از جمله سیستم بدن ، سن افراد ، میزان و دوز مصرفی استفاده شده از داروی بیهوشی بر مدت زمان به هوش آمدن بعد از عمل بینی کاملا موثر است.