نکروز بینی + علت ، پیشگیری و درمان

برخی از داوطلبین جراحی بینی بعد از رینوپلاستی با مشکلی به نام نکروز بینی روبرو می شوند که در آن بخشی از پوست بینی تغییر رنگ داده و سیاه می شود و همین امر ، نتیجه جراحی آنها را مختل می کند. البته این عارضه در موارد بسیار نادر رخ می دهد که بخش عمده بروز آن را می توان به اختلالات زمینه ای در بیمار نسبت داد. نکته بسیار حائز اهمیتی که دکتر یگانه تیموری بهترین جراح بینی مشهد همیشه به داوطلبین جراحی زیبایی بینی توصیه می کند این است که در فاز انتخاب متخصص عمل بینی نهایت دقت را به کار گیرند تا نه تنها از عوارض در امان بمانند بلکه صاحب یک نتیجه فوق العاده شده و از ارتقا یافتن جذابیت چهره خود لذت ببرند. در ادامه به معرفی این عارضه بعنوان یکی از عوارض احتمالی بعد از رینوپلاستی پرداخته ایم و علت ، درمان و راه های پیشگیری آن را نیز مطرح کرده ایم.

 

نکروز بینی - دکتر یگانه تیموری

 

علت نکروز بینی بعد از عمل رینوپلاستی

  • اختلالات در خونرسانی به ناحیه جراحی شده
  • بروز عفونت در داخل بینی
  • تزریق فیلر یا ژل غیراستاندارد یا مصرف داروی راکوتان قبل از جراحی بینی
  • تخریب بیش از حد بافت بینی در طول عمل و دستکاری بیش از اندازه بینی توسط جراح
  • مصرف سیگار

نکروز بینی چگونه درمان می شود؟

گاهی شدت آسیب وارده به بینی به دلیل بروز نکروز شدید می باشد و در نتیجه جراح با یک پروسیجر پیچیده روبرو خواهد بود. حتی در برخی موارد ، انجام چند عمل جراحی ، ضرورت پیدا خواهد کرد. جراح در طول درمان ، بافتی از بینی را که دچار نکروز شده ، با بافت طبیعی بدن جایگزین می کند و برای انجام این کار از بخش های دیگر بدن خود بیمار از قبیل غضروف گوش و یا غضروف دنده استفاده می کند.

در صورتی که شدت اسیب دیدگی ناشی از نکروز بینی زیاد باشد و برداشت غضروف طبیعی از بدن خود بیمار نتواند پاسخگوی حل مشکل باشد ، جراح از پروتز مصنوعی استفاده می کند. البته ، انجام این کار نیز شرایط خاص خود را می طلبد که جراح قبل از اقدام ، ان را به طور کامل بررسی خواهد کرد.

افراد آسیب پذیر در برابر تغییر رنگ بینی بعد از عمل

افرادی که سیگار می کشند فاکتورهای آسیب پذیری در برابر نکروز بینی را در خود تقویت می کنند. سیگار کشیدن باعث کم شدن جریان خون به بافت های مختلف بدن از جمله بینی می شود و از طرف دیگر ، بینی بعد از جراحی برای دستیابی به یک ترمیم و بهبود با کیفیت ، به خونرسانی و اکسیژن رسانی کافی نیاز دارد.
افراد دیابتی گروه دیگری از افراد آسیب پذیر در برابر عارضه نکروز بینی هستند زیرا دیابت به سلول های عصبی و عروقی آسیب می‌رساند و احتمال سیاه شدن پوست بعد جراحی بینی را افزایش می‌دهد.
افرادی که دچارعفونت پوستی هستند یا سابقه ابتلا به عفونت پوستی هستند نیز از دیگر افراد مستعد محسوب میشوند.
ابتلابه بیماری خود ایمن نیز شدت اسیب پذیری در برابر نکروز را در افراد بالا می برد. این بیماری ها باعث التهاب و آسیب به پوست می شود و در نتیجه خطر نکروز پوست بعد رینوپلاستی را افزایش می‌دهد.

چگونه می توان از بروز نکروز بعد از جراحی بینی پیشگیری کرد؟

اولین و مهم ترین قدم در پیشگیری از بروز بسیاری از عوارض بعد از جراحی بینی از جمله نکروز بینی ، مراجعه به یک جراح ماهر و با تجربه است. بسیاری از جراحان ماهر و با تجربه از جمله دکتر یگانه تیموری بهترین جراح بینی مشهد با بکار گیری تکنیک های مدرن میزان وارد آمدن ضربات به بینی در طول جراحی را محدود کرده و در نتیجه آسیب وارده به بافت‌های بینی نیز به حداقل می رسد.
اجتناب از کشیدن سیگار و دخانیات حداقل ۲ هفته قبل عمل بینی نیز یکی دیگر از عوامل پیشگیری از بروز این عارضه ناخوشایند است.

اجتناب از مصرف داروهای خاص از قبیل مصرف داروهای رقیق‌کننده خون نیز مورد دیگر است که باید قبل از عمل رعایت شود.

دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب و پیروزی از تغذیه و رژیم غذایی مناسب بعد عمل بینی در بهبود پوست و کبودی بعد عمل بینی نیز موثر است. اغلب در طول دوره مراقبت های بعد از جراحی بینی و دوره ریکاوری ، به بیماران توصیه می شود تا از خوردن غذاهای سفت و جویدنی که باعث وارد آمدن فشار به بینی می شود خودداری کنند.

استفاده از کمپرس سرد خصوصاً در روزهای اول بعد عمل بینی در مشهد یکی از مهم ترین نکات و توصیه هایی است که برای کاهش کبودی و سیاهی پوست ناشی از جراحی و بروز نکروز بینی اثر گذار می باشد. شما می‌توانید چند بار در روز در فواصل زمانی 15 دقیقه ای از کمپرس سرد در ناحیه بینی و اطراف آن استفاده کنید. البته بهتر است کمپرس را در حوله نرم بپیچید و آن را به ارامی و بدون اینکه فشاری به بینی وارد شود ، در اطراف بینی قرار دهید.

آیا سیاه شدن بینی بعد از عمل خطرناک است؟

در صورتی که نکروز بینی به بافت استخوانی بینی برسد یک اتفاق خطرناک محسوب می شود به همین دلیل در صورت مواجهه با علائم آن در کوتاه ترین زمان به پزشک خود مراجعه کنید تا ایشان با به کاری گیری بهترین روش درمان ، از پیشرفت نکروز و وارد آوردن آسیب جدی به بینی پیشگیری کند.

0 0 رای ها
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در:
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: